צור קשר

מהן דרגות הקבלנים השונות ומהם ההבדלים בהיתרי הבניה ביניהם?

תחום הבנייה, על כל תת הענפים השונים שנכללים בו – למשל איטום, עבודות עפר, חשמלאות ותקשורת במבנים ועוד ועוד – מחייב התנהלות מקצועית במיוחד. הצורך במקצועיות נדרש גם בגלל הפרויקטים המורכבים וגם בגלל חובת הזהירות והשמירה על נהלי בטיחות מתאימים. הגוף שמפקח על התחום הוא משרד הבינוי והשיכון, וכדי לעזור לכל מי שמחפש קבלן לדעת איך לבחור נכון, נקבעו דרגות שונות גם לקבלנים יחידים וגם לחברות.

המבנה של פנקס הקבלנים

המקום שבו מופיעים הקבלנים בכל הדרגות הוא פנקס הקבלנים. הפנקס מנוהל ע"י רשם הקבלנים שבמשרד הבינוי והשיכון, וניתן למצוא אותו באתר של משרד זה. כדאי להכיר את המבנה של הפנקס: הוא מחולק לענפים שונים, כ-30 במספר, ובכל אחד מהענפים הקבלנים מחולקים ל-5 דרגות.

הדרגה הנמוכה ביותר בכל הענפים, פרט לשיפוצים, היא 1, והדרגה הגבוהה ביותר היא מן הסתם 5. בענף השיפוצים ישנה גם דרגה שנקראת ק', והיא הדרגה ההתחלתית בתחום זה (כלומר עוד לפני דרגה 1).

איך משפיעה הדרגה על פעילות הקבלן?

הדרגה של כל קבלן קובעת מהו ההיקף הכספי המקסימלי של הפרויקטים שאותם הוא מבצע. פנקס הקבלנים כולל כאמור כ-30 ענפים, והם מחולקים ל-3 קבוצות – א', ב' ו-ג'.

בכל קבוצה ולכל דרגה ישנה תקרה אחרת. למשל – קבלנים בעלי סיווג 1 מקבוצה א' רשאים לבצע עבודות בהיקף כספי של עד 1,747,000 ש"ח. קבלן עם סיווג 3 בקבוצה ג' מורשה לקחת על עצמו פרויקטים בהיקף של עד 16,877,000 ש"ח. בכל הקבוצות הסיווג הגבוה ביותר, כאמור 5, מאפשר לבצע כל פרויקט שהוא ללא כל הגבלה. קבלן שיפוצים בדרגה ק' יכול לבצע עבודות בסכום של עד 387,000 ש"ח, כשבהקשר זה כדאי לדעת שקבלן שלא נכלל בפנקס הקבלנים מוגבל ל-50,000 ש"ח בלבד (או 100,000 ש"ח בחלק מהענפים).

כיצד נקבע הדירוג ואיך עולים בדרגה?

השלב הראשון הוא רישום בפנקס הקבלנים. רישום קבלנים מותנה בעמידה בקריטריונים מתאימים, ובפרט ניסיון (הוותק המינימלי משתנה בהתאם לענף) ובקיאות (בחלק מהענפים הקבלנים נדרשים לעבור מבחן ידע, שכולל שאלות גם בנושאי בטיחות ותקנות). דרישה נוספת היא היעדר הרשעה בעבירה הקשורה לפעילות המקצועית (אלא אם כן כבר חלפו לפחות 3 שנים ממועד ריצוי העונש) וכן ישנם תנאים הנוגעים להליכי פשיטת רגל.

קבלן או חברה שעומדים בכל הקריטריונים זוכים לסיווג הבסיסי – דרגה ק' בענף השיפוצים ודרגה 1 בשאר הענפים. על-מנת לעלות בדרגה על הקבלן להשלים פרויקט שתמורתו קיבל לפחות 70% מהתקרה המותרת לו. כך למשל קבלן בדרגת סיווג 1 מקבוצה א' יידרש להציג הוכחה לעבודה בשווי 1,222,900 ש"ח (70% מתוך  1,747,000) כדי לעלות לדרגה 2.

עוד אופציה של עלייה בדרגה, והרחבת אפשרויות העבודה, היא השלמת 2 פרויקטים – שכל אחד מהם הוא בהיקף של לפחות 40% מהתקרה ושניהם יחד כבר עוברים את התקרה. תנאי נוסף במצב כזה הוא חפיפה של 50% ומעלה מבחינת מועדי ביצוע הפרויקטים.

שתפו את הפוסט:
מאמרים קשורים
כתיבת תגובה
האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לשיחת יעוץ

ההרשמה ללימודים

צור קשר

[leadercf7 camped="11032"]

 מסמכים בתחום הנדל"ן
– הסכם שיתוף פעולה בין מתווכים
– טופס הזמנת שירותי תיווך 2%
– טופס הזמנת שירותי תיווך בבלעדיות
– נוהל שיחה לגיוס נכס
– ניתוח והערכת נכסים דומים המוצעים למכירה
– הסכם הפרשי מכירה
– טופס הזמנת שירותי ייעוץ למשכנתאות
– ועוד

מסמכים למשכנתאות ופיננסים
– חוזי משכנתאות
– כתבי הסכמה של כל הבנקים
– דף קשר של עשרות בנקאיים בכל הבנקים
– שאלון אפיון ללקוח
– רשימת לקוחות החברה לשימוש בסטאז' כלידים למשכנתא
– ועוד עשרות מסמכים בתחום הנדל"ן והתיווך שישמשו אותך במהלך עבודתך
– ועוד

res-bs